Skip to main content
Support
Event

Демократія як фактор міжнародних відносин

Актуальність проблем міжнародної політики постійно зростає у сучасному глобалізованому світі, адже розв'язання проблем світового співтовариства неможливе без ефективної та виваженої політики на міжнародній арені як окремих держав, так і міжнародних організацій. Водночас, міжнародні відносини є особливим різновидом суспільних відносин, адже вони — це своєрідна проекція правових, економічних відносин, що склалися історично в тій чи іншій державі, проекція історичних і політичних міфів даного суспільства, його пріоритетів і фобій.

Date & Time

Tuesday
Nov. 22, 2011
3:00am – 6:00am ET
Get Directions

Overview

22 листопада 2011 року в Одеському національному університеті відбувся семінар «Демократія як фактор міжнародних стосунків».

Актуальність проблем міжнародної політики постійно зростає у сучасному глобалізованому світі, адже розв'язання проблем світового співтовариства неможливе без ефективної та виваженої політики на міжнародній арені як окремих держав, так і міжнародних організацій.

Водночас, міжнародні відносини є особливим різновидом суспільних відносин, адже вони — це своєрідна проекція правових, економічних відносин, що склалися історично в тій чи іншій державі, проекція історичних і політичних міфів даного суспільства, його пріоритетів і фобій.

Міжнародні відносини є своєрідним віддзеркаленням як взаємодії так і суперництва таких суб'єктів політичного життя, як держави, народи, політичні й громадські організації, рухи і навіть окремі особи різних країн. Досить часто якість, ефективність, стабільність і передбачуваність міжнародної політики тієї чи іншої держави залежить від того, наскільки консолідованим є дане суспільство, та наскільки міжнародна політика є результатом суспільного консенсусу. Адже коли міжнародна політика держави є результатом корпоративної змови, чи виразником інтересів певних політичних чи промислових кіл, вона не може бути ані стабільною, ані передбачуваною, і переважно зазнає суттєвих змін після зміни владних еліт у державі. Стабільність та передбачуваність зовнішньої політики найбільш притаманна сучасним демократіям, де зміна влади не спричиняє суттєвих змін внутрішнього балансу в країні, а отже лише корегує, а не міняє докорінно міжнародний вектор держави.

Tagged

Thank you for your interest in this event. Please send any feedback or questions to our Events staff.