Skip to main content
Support
Event

Українсько-турецькі відносини на сучасному етапі: можливості та перешкоди

Міжнародний круглий стіл «Українсько-турецькі відносини на сучасному етапі: можливості та перешкоди» відбувся у Києві 3 липня 2014 року. Програма круглого столу включала широке коло питань двосторонніх стосунків України і Туреччини, зокрема чорноморської безпеки, економічних відносин, транспорту та енергетики, співробітництва у галузях науки, освіти і культури. Особливу увагу учасники дискусії приділили найбільш актуальним проблемам, які турбують обидві країни, таким як ситуація в окупованому Росією Криму та навколо нього, становище кримських татар, безпека і припинення бойових дій на Добансі, криза на Близькому Сході і стан справ у Сирії та Іраку.

Date & Time

Thursday
Jul. 3, 2014
3:00am – 6:00am ET
Get Directions

Overview

Міжнародний круглий стіл «Українсько-турецькі відносини на сучасному етапі: можливості та перешкоди» відбувся у Києві 3 липня 2014 року. Захід було проведено з ініціативи Інституту східних досліджень ім. А.Кримського, Київського офісу Інституту Кеннана і Центру стратегічних досліджень МЗС Туреччини за підтримки РНБО України, Посольства Туреччини в Україні, Посольства України в Туреччині, Турецької агенції з кооперації та координації та Секретаріату ГУАМ.

Програма круглого столу включала широке коло питань двосторонніх стосунків України і Туреччини, зокрема чорноморської безпеки, економічних відносин, транспорту та енергетики, співробітництва у галузях науки, освіти і культури. Особливу увагу учасники дискусії приділили найбільш актуальним проблемам, які турбують обидві країни, таким як ситуація в окупованому Росією Криму та навколо нього, становище кримських татар, безпека і припинення бойових дій на Добансі, криза на Близькому Сході і стан справ у Сирії та Іраку.

У круглому столі взяли участь двадцять експертів, науковців і посадовців з України і Туреччини, які високо оцінили проведений захід і висловили сподівання на майбутню співпрацю.

У заключному слові посол Туреччини в Україні пан Йонет Джан Тезель зазначив, що ця ініціатива була першою у своєму роді у двосторонніх українсько-турецьких стосунках і її варто продовжувати і розвивати. «Тепер ми бачимо, що це – нова Україна, і ми будемо співпрацювати з цією новою Україною на нових засадах, і ми готові зробити все, що від нас залежить, щоб наповнити змістом стратегічне партнерство, угоду про яке було укладено між нашими країнами», - сказав посол.

Tagged

Thank you for your interest in this event. Please send any feedback or questions to our Events staff.